PRO C2C

info@pro-c2c.hu // A Pro C2C kezdeményezés egy választási lehetőséget szeretne adni a mindennapok emberének. Egy esélyt, hogy a bölcsőtől bölcsőig elv szerint készült termékeket válasszák, a bölcsőtől a sírig elv helyett. - - - The Pro C2C initiative aims to give a choice to people in their everydays. The chance to choose products with cradle to cradle approach, rather than cradle to grave.

Fogyasztói társadalom

Nyersanyagok

Csomagolóanyagok

Esettanulmányok

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

Mindennapi C2C: 24 Nov 2010

2010.11.27. 20:42 | ProC2C | Szólj hozzá!

Ma Oldalbordanak nem kell reggeli, szóval 2 szendó nem biokenyérből, vajkrém, sajt, retek, aluminium fólia:  kb – 7 pont. Ja, csak az egyik szendó fogyott el, szóval még pazaroltam is, összesen -8 PONT a végeredmény.

Napközben még két puding: műanyagdoboz, aluminium fedő, szigorúan nem bio beltartalom: - 5 pont

Folyadékbevitel (ez tegnap kimaradta  listából): 3xvíz porcelánpohárban, 2x kávé (ugyanabban a műanyagpohárban), 3x tea (ugyanabban a műanyagpohárban), egyik sem kerül újrahasznosításra, mivel a cégnél nincs ilyen gyüjtő. A cég egyébként műanyag alapanyag gyártó, gondolom ezzel függ össze. (Tudom, tudom, nekem meg nincsenek elveim, hogy ott dolgozom. Várom az ajánlatokat világmegváltó céghez, hasonló fizetéssel...) Visszatérve: -4PONT. Ez a pontszám amúgy már tudatos fejlesztés eredménye, hiszen az elején mindhárom löttyhöz minden egyes alkalommal új műanyag poharat használtam fel (azaz -10 pont lenne). A porceláncsésze hamar beköltözött a vízhez, mert azt nem kell mosogatni, de a kávé és tea kérdést még rendezni kell. Hja, a lustaság és a kényelem  fontos motiváció... A tea Lipton Kericho kenyai tea, rajta az őserdővédő békával, viszont filterenként enyhén fémes-műanyagos beütésű papírba csomagolva. Nem igazán tudom, hogy örüljek-e vagy sírjak. Viszont csak egy filtert használtam mindhárom teához – ugyanis 3 teára elegendő íz van 1 filterben, kéremszépen, nem kell mindig ujat bontani. Megajánlok magamnak egy plusz fél pontot, végeredmény:  -3,5 pont.

Hazafelé a vonatútra vettem egy fél literes 6-1 narancs/banán 100%-os ivólevet, üvegben, műanyag bélésű fémkupakkal. Az üveg versus műanyag vitájában ki kell jelentem, hogy határozottan üvegpárti vagyok, még akkor is ha egyszer netán valaha valaki végérvényesen kideríti, hogy az üveggyártás környezetterhelése a nagyobb. Elbomlik és nem szennyez és elméletben könnyebben és tovább újtahasznosítható akár erdeti formájában akár új üvegként – ja jól tudom minőségromlás nélkül. Nem nézik élelemnek a vízi és szárazföldi élőlények és így lenyelve nem pusztulnak el tőle, nem gyűjti magába a különböző mérgező anyagokat és nem tekeredik az állatok úszója, nyaka stb közé, nem dugaszolja el a kopltyúkat, ésatöbbi. Ehhez képest nem érdekel, ha a műanyagok gyártása kevesebb energiafelhasználással jár. Majd napelemes gyárban gyártjuk az üveget.

A kupakról lásd a külön bejegyzést. A lötty asszem nem bio, de semmi mesterséges anyagot nem tartalmaz, csak narancs és banán, szóval korrekt. Összesen:  -2 PONT

A vacsora – bár isteni volt – ezúttal is megússza az elemzést.

Napi  rombolás: -18.5 PONT és nem mondhatom, hogy sokat segítettem volna a bezárni azt a bizonyos kört...

Címkék: mindennapi c2c

A bejegyzés trackback címe:

https://pro-c2c.blog.hu/api/trackback/id/tr432477587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása